5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν αγοράσετε ηλεκτρονικό τσιγάρο

επιλογή ηλεκτρονικού τσιγάρουΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή πολλών καπνιστών οι οποίοι πλέον έχουν υιοθετήσει αυτό τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος. Αν λοιπόν κι εσύ σκέφτεσαι να μπεις στον κόσμο του ατμίσματος, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις για να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ, η επιλογή δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση. Είναι καλό να μάθεις

Τούτου λεχθέντος λοιπόν, ας δούμε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις πριν να αγοράσεις το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο!

Πόσα μπορώ να διαθέσω;

Αυτή είναι ίσως και η πιο βασική ερώτηση, η απάντηση στην οποία θα καθορίσει και όλες τις επόμενες. Οι τιμές στα ηλεκτρονικά τσιγάρα κυμαίνονται σε πολλά επίπεδα. Υπάρχουν μοντέλα που κοστίζουν λίγα ευρώ και άλλα που κοστίζουν μερικές εκατοντάδες Ευρώ. Τα φθηνά μοντέλα συνήθως δεν προορίζονται για «βαριά» χρήση καθώς έχουν μικρής χωρητικότητας και ισχύος μπαταρίες και βασίζονται σε συστήματα ατμοποίησης μιας χρήσης. Αν σκοπεύεις να ατμίζεις συχνά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε μάλλον θα χρειαστεί να δώσεις γύρω στα 100 Ευρώ για ένα καλό ηλεκτρονικό τσιγάρο με μεγάλη αυτονομία.

Τι χρήση θα κάνω;

Αυτή η ερώτηση είναι που θα καθορίσει και το κόστος, όπως είπαμε και παραπάνω. Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς μόνο 2-3 φορές την ημέρα ή σε κοινωνικές και άλλες περιστάσεις, τότε ένα φθηνό ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία άριστη επιλογή για σένα. Αν όμως είσαι «θεριακλής», τότε σίγουρα θα πρέπει να πας σε πιο ακριβά μοντέλα και να επενδύσεις σε μεγάλες μπαταρίες.

Θέλω να πειραματιστώ;

Άτμισμα Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διατίθενται σε «προκατασκευασμένα» σετ που περιέχουν τον ατμοποιητή, τη μπαταρία, το φορτιστή και κάποιο υγρό για να ξεκινήσεις. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις και το δικό σου τσιγάρο επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα από μπαταρίες, ατμοποιητές κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να φτιάξεις το τέλειο ηλεκτρονικό τσιγάρο για σένα, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείς λίγο. Επιπλέον, η δεύτερη κατηγορία ηλεκτρονικών τσιγάρων σου επιτρέπει να φτιάξεις και τα δικά σου υγρά αναπλήρωσης με τη γεύση αλλά και τη νικοτίνη που θέλεις.

Γιατί θέλω το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Αν ο εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος είναι κάτι που θέλεις να δοκιμάσεις γιατί το κανονικό κάπνισμα το βαρέθηκες ή απλά γιατί θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και ίσως και πιο οικονομικό, τότε οποιοσδήποτε τύπος ηλεκτρονικού τσιγάρου θα είναι καλός για σένα, ωστόσο καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη τις συνήθειες σου σαν καπνιστής πριν να κάνεις την επιλογή σου έτσι ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τι τύπου ατμιστής θα είσαι.

Από πού να το αγοράσω;

Οι επιλογές είναι δύο: από το internet και από κάποιο «φυσικό» κατάστημα. Κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της. Η αγορά μέσω internet μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού σας και συχνά μπορεί να είναι και πιο οικονομική από την αγορά από «παραδοσιακό» κατάστημα, ωστόσο πολλές φορές θα αγοράσετε στα «τυφλά» αφού δεν θα έχετε άμεση επαφή με το προϊόν. Επιπλέον, το after sales service μπορεί να αποδειχθεί πολύπλοκο και χρονοβόρο. Αν επιλέξετε αγορά από κανονικό κατάστημα, θα έχετε επαφή με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και μάλιστα άμεση και θα μπορέσετε να μιλήσετε και με τους υπαλλήλους για να σας δώσουν συμβουλές ή να σας λύσουν απορίες.

Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να πάτε ο ίδιος σε ένα καλό μαγαζί. Επίσης, συχνά οι τιμές μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τα e-shop. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν μιλάμε για αγορές μέσω internet μιλάμε πάντα για Ελλάδα ή τουλάχιστον την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις αγορές από Κίνα αν δεν ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε για να μην έχετε προβλήματα με τα τελωνεία αλλά και απρόοπτα και προβλήματα με αντικαταστάσεις ελαττωματικών ή λάθος προϊόντων.